There is superstition
2019
Material d’exposició

El nom del projecte ve de la cançó “Superstition”
de Steve Wonder, on diu, “ When you believe in things that you don’t understand then you suffer”.

Durant l’exposició la idea era que el propi expectador rebés la informació suficient per a poder crear una opinió pròpia sobre les supersticions. Per això el logotip són tres ulls, representant el procés d’aprenentatge.

La peça principal és un pack fet d’una bossa de tela, on dins hi trobes el catàleg de l’exposició amb diferents guinys sobre les supersticions, per exemple, cada número «supersticiós» té la pàgina del mateix número amb la pertinent història o explicació de l’origen de la superstició en si.

Tota la col·lecció té com a suport gràfic uns tampons amb diferents il·lustracions relacionades amb les supersticions mencionades en el catlàleg.

Un calendari amb les dates de “mala sort” com a regal promocional, i merchandising; una samarreta que està al revés, amb la frase a l’esquena, “Portar la samarreta al revés fa ploure”, on s’hi veu l’etiqueta i una butxaca cosida a l’inversa perquè depenent de la opinió que hagis creat, la puguis dur de la manera que tu decideixis. Per últim, també hi ha una totebag a conjunt amb la samarreta.

De cara a la publicitat, es va fer una publicitat de guerrilla on hi van haver accions pel voltant del CCB.

Es va posar un mirall trencat pels carrers del voltant del CCCB i al costat un futlletó on t’explicava quines “repercussions” tenia trencar-ne un i d’on venia la superstició. De la mateixa manera, també es va fer amb una escala, i les «repercussions» que tenia passar-hi per sota.

De les imatges de la guerrilla es van treure els cartells publicitaris. 

Per finalitzar, la web corporativa del CCB adaptada a l’exposició.

Vilafranca del Penedès, Barcelona