Graffitis
2020
Editorial

En aquest projecte l’objectiu era crear una col·lecció de portades sobre els graffitis de tres ciutats diferents.
Que fos un llibre que mostri els grafits des de la proximitat, amb les seves històries i que reflecteixi el procés del seu projecte. Per això, a les portades es volen representar els diferents tipus de materials o superfícies de les façanes on els grafiters poden pintar a sobre, amb el nom de la ciutat feta també amb esprais.

Els valors que volia transmetre eren
un aire reivindicatiu, de voler tenir
una veu, un punt de vista des dels grafiters, dels mateixos artistes,
un estil urbà.

La part interior està dividida en quatre parts. La primera, és la introducció, que la trobem en la guarda, d’un color fluorescent, per crear el primer toc d’atenció.

Després entrem a la segona part de el llibre, on es troben totes les fotografies dels grafits de la ciutat ben posats dins de la retícula, amb un paper consistent, amb bona resolució de fotografia, per què en aquesta part es tracten els grafits com obres d’art.

En el tercer bloc, el significat és completament diferent. En aquesta part es vol representar el procés d’execució de la mateixa grafit. Un procés delicat i fràgil ja que algun moviment en fals podria fer que els descobrissin. Per això aquesta part es troben les fotografies de el procés del grafit impreses sobre paper de seda, un paper molt fràgil, que amb el mínim estirada es trenca.

Finalment, trobem la part de la nit, un seguit de pàgines negres on no es pot veure res escrit a simple vista. Aquesta part es remet al fet que, normalment es fan els grafits de nit, i per això es necessita una llanterna per poder veure i fer l’obra, perquè també és un procés perillós. En aquest episodi, també necessitem una llanterna per veure el que hi ha escrit, així que amb una llanterna de llum ultraviolada podrem descobrir les signatures dels artistes, la part més perillosa del grafit.

Vilafranca del Penedès, Barcelona