.

Break Free
2018
Editorial

La censura és l’ús de poder, per part d’un estat, organització o qualsevol tipus de grup influent, per a controlar la llibertat d’expressió. Aquest fanzine està en contra la censura, reivindicant així la llibertat d’expressió.

És un projecte editorial que pretén obrir els ulls a la gent que ho llegeix i repartir un sentiment de rebel·lió i frustració, volent-ho representar amb el disseny. 

Durant tot el fanzine hi han varis guinys que ens van recordant el que és la censura. Des de la portada, ja que has d’estripar la franja de color per a poder accedir al contingut interior i durant l’interior, com per exemple franges de color que no deixen lleguir amb claritat el contingut o bé jocs visuals amb papers diferents per reflectir la mateixa idea, tot i que també hi ha imatges sense censurar per a normalitzar el visionament dels cossos, tant masculins com femenins.

I finalment, de cara als materials utilitzats, referint-se al seu concepte de ser un fanzine creat d’una cooperativa de persones que fan cada un fanzine cosit a mà, poques unitats i que no es ven a les llibreries convencionals, és a dir, una peça molt propera, he escollit utilitzar un paper fet a mà i recicilat per a donar aquest punt afegit al resultat final del projecte editorial.

Vilafranca del Penedès, Barcelona